PSG doet Vitesse na en verslikt zich in stug Rennes

3 oktober 2021, 14:53

Paris Saint-Germain is tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. Het sterrenensemble van trainer Mauricio Pochettino had in het Roazhon Park geen antwoord op Stade Rennes: 2-0. Die ploeg rekende eerder deze week in de Conference League ook af met Vitesse.

Pochettino besloot zijn topspelers in Rennes allemaal op te stellen. Zodoende waren er basisplaatsen voor Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé en Ángel Di María. Onder de lat kon Gianluigi Donnarumma niet voorkomen dat Rennes vlak voor rust op voorsprong kwam. Een uitstekende voorzet van Kamaldeen Sulemana werd bij de tweede paal door Gaëtan Laborde tegen de touwen gewerkt.

Na de thee stapelden de problemen voor PSG zich op. De tweede helft was namelijk nog geen minuut bezig of Rennes had de tweede treffer al te pakken. Dit keer fungeerde Laborde als aangever en werd zijn voorzet door Flavien Tait achter Donnarumma geschoten. Een treffer van Mbappé werd daarna nog afgekeurd en ook invaller Georginio Wijnaldum kon een zeperd niet voorkomen.

De nederlaag heeft vooralsnog geen grote gevolgen voor PSG. De Parijzenaars hebben al 24 punten gepakt en en staan zes punten los op nummer twee RC Lens. OGC Nice kan nog op negentien punten komen als zij hun inhaalwedstrijd winnen. Rennes heeft twaalf punten bij elkaar gesprokkeld en bezet de zevende plek in de Ligue 1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen