Lang en Vormer niet voorbij Hoedt; Club Brugge is koppositie kwijt

3 oktober 2021, 15:23

Club Brugge is de koppositie in de Belgische Pro League kwijtgeraakt. Op bezoek bij rivaal Anderlecht moest de ploeg van coach Philippe Clement een kwartier voor tijd de gelijkmaker slikken: 1-1.

Bij Anderlecht speelde Hoedt de volledige wedstrijd centraal in de defensie, Club Brugge kon uiteraard weer rekenen op Noa Lang. Ruud Vormer kwam na zesenzestig minuten binnen de lijnen. In het Lotto Park, voorheen bekend als het Constant Vandenstockstadion, waren beide topclubs gelijkwaardig aan elkaar. Toch was het favoriet Club Brugge dat de score na een klein kwartier wist te openen. Oud-Ajacied Mats Rits strafte een fout van Anderlecht-goalie Hendrik Van Crombrugge af en bracht de landskampioen aan de leiding.

Na rust ging Anderlecht, dat nog altijd onder leiding staat van Vincent Kompany, met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Toch bleven écht grote kansen schaars. Een kwartier voor tijd vond Benito Raman dan toch het gaatje. De van het uit de Bundesliga degradeerde Schalke 04 overgekomen vleugelspeler klopte Simon Mignolet met een fraaie inzet. Hoedt en Lang kregen beiden geel in de Belgische topper. Laatstgenoemde werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald en mag zich morgen opmaken voor zijn debuut in de Oranje-selectie van Louis van Gaal.

Lees ook: De Mos snapt 'experiment' Van Gaal: "Hij is veel volwassener"

Door het puntenverlies van Club Brugge krijgt het KRC Genk van John van den Brom en Carel Eiting de kans om aan de leiding te komen in de Pro League. Dan moet hun ploeg vanavond (21.00 uur) zien af te rekenen met Eupen, dat op een gelijk aantal punten heeft als Genk en eveneens de koppositie kan grijpen. Dat geldt ook voor Royal Antwerp, dat op doelsaldo slechts één treffer achterloopt op Genk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen