AZ vervolgt weg omhoog met nieuwe zege tegen promovendus

3 oktober 2021, 16:33   Bijgewerkt: 3 oktober 2021, 19:35

Na een 0-2 overwinning op Cambuur lijkt AZ eindelijk de weg omhoog gevonden te hebben. In Leeuwarden stond de ploeg mede door een sterk spelende Owen Wijndal bij rust met 0-2 voor, al hadden de Alkmaarders misschien wel drie of vier moeten scoren. Na een uur spelen gooide Jordy Clasie de wedstrijd in het slot, waardoor de Alkmaarders ook na een aansluitingstreffer en een goede slotfase van Cambuur niet meer in de problemen kwamen.

Hij ging in de beginfase gruwelijk in de fout, maar had het nodige geluk dat Vangelis Pavlidis oog in oog met de keeper de bal naast het doel lepelde. Ondertussen had een enthousiast Cambuur, dat in de beginfase zich even moest aanpassen aan het doordekken van de bezoekers, al enkele redelijke kansen mogen noteren. Op werklust kwamen de Friezen er soms goed doorheen, maar Peter Vindahl stond bij de enige kans van Robin Maulun goed in de weg. Na de kans van de Griekse spits begon het spelbeeld echter te kantelen, en nam AZ de teugels in handen. Met vlot combinatiespel, mede ingeleid door passfouten bij Cambuur, konden nu de Alkmaarders aan aanvallen gaan denken.

De eerste grote mogelijkheid van de tweede helft was echter wel gelijk raak. Jordy Clasie werd na een goede actie van Pavlidis op het perfecte moment weggestuurd, waarna het voor de middenvelder een koud kunstje was om de bal binnen te schieten. De Alkmaarders bleven daarna goed spel op de mat leggen, maar de drang naar een doelpunt leek langzaamaan weg te vloeien. Cambuur leek ook met de lange Robert Uldrikis aanvallend weinig klaar te kunnen spelen, totdat de Let een redelijk schot van Michael Breij van richting veranderde en zo de 1-3 binnentikte. Hierdoor leefde Cambuur weer op, maar ondanks verwoede pogingen kwamen de Leeuwarders in de slotfase niet dichterbij. Kort voor tijd moest Alex Bangura wegens een discutabele tweede kaart inrukken, maar ook dit had geen impact meer op de wedstrijd. Zo kan AZ weer omhoog kijken, terwijl Cambuur nog steeds zeer tevreden kan zijn met de eerste fase van het seizoen.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Cambuur: Sonny Stevens 6; Alex Bangura 6, Erik Schouten 5 (62. Marco Tol 5,5), Calvin Mac-Intosh 5,5 (72. Jasper ter Heide -), Doke Schmidt 5; Mees Hoedemakers 5; Issa Kallon 5 (70. David Sambissa 5), Robin Maulun 5, Mitchell Paulissen 4,5 (46. Tamas Kiss), Michael Breij 5; Tom Boere 4,5 (62. Robert Uldrikis 5,5).

AZ Alkmaar: Peter Vindahl 6; Owen Wijndal 7,5, Bruno Martins Indi 6,  Pantelis Hatzidiakos 6, Yukinari Sugawara 6; Jordy Clasie 6,5, Fredrik Midtsjø 5,5 (43. Tijjani Reijnders 5,5), Dani de Wit 6; Jesper Karlsson 6,5 (80. Aslak Fonn Witry -), Vangelis Pavlidis 5 (80. Zakaria Aboukhlal -), Albert Gudmundsson 6 (68. Hakon Evjen 6).

Man of the match: Owen Wijndal 

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen