Opmerkelijk: Slot haalt Nelson bij selectie, maar niet om te spelen

3 oktober 2021, 17:05

Feyenoord-fans hebben er lang op moeten wachten, maar zondagmiddag tegen Vitesse zit zomeraanwinst Reiss Nelson voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De kans is echter zeer miniem dat het Arsenal-talent ook daadwerkelijk speelminuten gaat maken. In een interview met ESPN voorafgaand aan de wedstrijd liet Arne Slot weten dat hij hem om een andere reden erbij heeft gehaald.

Sinds zijn komst naar Rotterdam, maakte de Engelsman nog geen minuten. "Nee hij is nog lang niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. Hij is enigszins fit en dat heeft lang geduurd. Ik wilde hem vandaag juist het gevoel geven dat hij bij de groep hoort, zo vlak voor het interlandweekend. Of hij in gaat vallen? Als dat al gebeurt, dan zal dat vrij kort zijn, tenzij er nood aan de man is.

"Normaal gesproken is hij er alleen bij omdat hij net weer een beetje heeft getraind en op deze manier ook wat meer onderdeel van de groep gaat worden dan hiervoor." Toch heeft Nelson zijn trainer op de trainingen al kunnen overtuigen. "Je kunt gewoon zien dat hij op hoog niveau gevoetbald heeft."

Lees ook: Slot geeft aanvoerder rust in Arnhem

Nelson speelde al meer dan dertig wedstrijden in het eerste elftal van Arsenal en maakte namens Hoffenheim al zeven doelpunten in de Bundesliga. "Het is een goede speler die niet voor niets bij Arsenal al best wel veel gespeeld heeft. Dan moet je wel kwaliteit hebben en dat zie je bij ons op het trainingsveld ook wel terug."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen