Jurriën Timber verliest broederstrijd: "Hoef hem even niet te zien"

3 oktober 2021, 17:45

Ajax heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis was FC Utrecht met 0-1 te sterk door een doelpunt van vleugelverdediger Django Warmerdam. Het betekent dat Quinten Timber de broederstrijd heeft gewonnen van zijn tweelingbroer Jurriën. De Ajacied baalt logischerwijs.

Quinten Timber werd door René Hake na een uur spelen binnen de lijnen gebracht en zorgde voor de assist bij het enige doelpunt van de wedstrijd. Het betekent dat Ajax tegen de eerste nederlaag is aangelopen. "De trainer heeft na de wedstrijd nog wel wat gezegd in de kleedkamer. Hij heeft verteld wat er fout ging. Dat we niet vanaf het begin honderd procent waren", vertelt de Ajacied voor de camera van ESPN.

Dat terwijl de Amsterdammers wel goed begonnen en grote kansen kregen. Doelman Maarten Paes bleek in bloedvorm te zijn, zag ook Jurriën Timber. "De trainer vertelde dat we kansen misten die we normaal niet missen. Dit voelt echt als een verlies, het was niet best vandaag. Het tempo lag te laag, er was te weinig beweging en we kwamen er gewoon niet doorheen", aldus de verdediger, die niet bang hoeft te zijn voor veel pesterijen van zijn tweelingbroer. "Gelukkig ga ik naar het Nederlands elftal en hoef ik hem even niet te zien."

Waar Jurriën naar het Nederlands elftal gaat, sluit Quinten weer aan bij Jong Oranje. De vorige interlandperiode mocht de middenvelder van FC Utrecht één trainingsdag meedoen bij de hoofdmacht, omdat bondscoach Louis van Gaal een speler tekortkwam voor een oefening. "Die ene training was top", vertelde de Ajacied zaterdag in het Algemeen Dagblad. "Dat het onverwachts gebeurde, maakte het nog specialer. De bondscoach zei het tegen mij voor de training. Een aangename verrassing was dat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen