Naast Koeman nu ook lichte crisis bij Real door Barça-buurman

3 oktober 2021, 18:42

Waar de Nederlandse voetbalnieuwsmedia momenteel vooral oog hebben voor de armzalige situatie van Ronald Koeman bij FC Barcelona, is er inmiddels ook flink wat onrust bij Real Madrid. De grote rivaal is de koploper van La Liga, maar heeft zondagmiddag voor de derde keer op rij punten verspeeld. Nota bene stadgenoot van FC Barcelona Espanyol was met 2-1 te sterk.

Een week eerder morste Real Madrid ook al punten in de eigen competitie. Het speelde met 0-0 gelijk tegen het Villarreal van Arnaut Danjuma, maar vooral het gebrek aan creativiteit was schrijnend. Doordeweeks kwam daar ook nog eens het echec tegen FC Sheriff tussendoor. Real verloor namelijk thuis met 1-2 van de Moldavische Champions League-debutant.

Om het begin van de crisis af te wenden, moest er weer eens een goed resultaat geboekt worden tegen Espanyol. Eerder zag het op zaterdagavond concurrent Atlético Madrid al overtuigend winnen van Barcelona en ook nu hoopte het erop dat Madrid zou zegevieren tegen Barcelona. Binnen twintig minuten kwam het echter al op achterstand doordat Raul de Tomas een voorzet vanaf rechts binnenliep.

Na rust werd de situatie alleen nog maar erger voor de Koninklijken, want na een uur maakte oud-Barcelonaspeler Aleix Vidal er 2-0 van. Hij speelde Nacho Fernandez pijnlijk door de stokken en verschalkte Thibaut Courtois in de korte hoek. Toch heeft Real Madrid dit seizoen één man waarop het altijd nog terug kan vallen. Karim Benzema maakte de aansluitingstreffer en staat na zeven duels daardoor op negen goals en zeven assists.

Ondanks dat Real nog wel met een serieus slotoffensief kwam, lukte het niet meer om de gelijkmaker te forceren. Zo staat Real niet langer alleen aan kop in Spanje, maar moet het die plek delen met stadgenoot Atlético Madrid. Later op zondag komt ook Real Sociedad nog in actie. Zij kunnen de ploegen uit Madrid nog passeren. Sevilla heeft daarnaast drie punten minder, maar heeft ook nog twee wedstrijden tegoed.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen