Wijndal en Jansen blij: "Dat zijn dingen waar we veel op trainen"

3 oktober 2021, 18:42

AZ begon dit seizoen slecht, maar inmiddels lijkt Pascal Jansen het weer aardig op de rit te hebben. Tegen SC Cambuur werd de derde zege op rij geboekt (1-3). De trainer zag aanvoerder Owen Wijndal uitblinken met een doelpunt en een assist. 

"Het is geweldig voor hem. Hij heeft de wedstrijd ook nog uit kunnen spelen. Daar hebben we gedurende de wedstrijd contact over gehouden. Maar zijn goal: dat zijn dingen waar we heel veel op trainen en met hem over spreken. Ik ben heel blij dat hij hem een keer binnenschiet", vertelt de trainer tevreden bij ESPN. Over de laatste fase van de wedstrijd was hij overigens niet te spreken.

"Zo'n tegengoal is dan totaal onnodig. Je hebt het stadion vrijwel stil gespeeld en staat comfortabel op 0-3. Dan geven we aan de zijkant te weinig druk, waar die vervelende tegengoal uitkomt. Dat kost je een clean sheet en dat vind ik jammer", aldus Jansen, die kritischer was dan zijn aanvoerder. Wijndal keek vooral naar de positieve punten. "Dit is heerlijk. Een belangrijke overwinning. Ik ben blij dat ik weer belangrijk kon zijn."

Lees ook: Wijndal stopt ijszak op 'vreemde plek': "Zware nacht gehad?"

"Ik denk dat we het goed hebben uitgespeeld. We waren dominant, net als al die andere wedstrijden. Vandaag hebben we gewoon een goede overwinning behaald", vervolgt de vleugelverdediger, die blij was met de vroege openingstreffer van Dani de Wit. "Dit soort wedstrijden zijn na een Europese speelronde altijd zwaar. Zeker tegen Cambuur, dat wil voetballen. Daardoor moet je misschien heel veel achter de bal aanlopen. Dan is het belangrijk dat je de 0-1 maakt. Dan weet je dat je vrijer kan gaan voetballen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen