Feyenoord legt rode loper uit voor PSV na persoonlijke fouten

3 oktober 2021, 18:50   Bijgewerkt: 3 oktober 2021, 18:59

Feyenoord heeft de goede resultaten van de afgelopen weken in de Eredivisie en in Europa geen vervolg weten te geven op bezoek bij Vitesse. Door slordige fouten in de verdediging kreeg het twee doelpunten van Loïs Openda om de oren. Feyenoord zette er zelf maar een doelpunt tegenover. Zelfs na een krankzinnige slotfase met twee rode kaarten en in totaal vijftien minuten extra tijd lukte het Feyenoord niet om te scoren, waardoor het voor de tweede keer dit seizoen verliest (2-1).

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag (2-1) in de Conference League stond voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Normaliter een wedstrijd waar de Rotterdammers weleens punten laten liggen. Arne Slot voerde één wijziging door in de opstelling ten aanzien van afgelopen donderdag. Jens Toornstra was niet geheel okselfris en werd vervangen door Fredrik Aursnes. Het strijdplan bleef wel hetzelfde: druk zetten.

Vitesse bleef wachten op fouten in de Rotterdamse opbouw, iets wat vaak gebeurde in de eerste helft. Met Maximilian Wittek kwam de thuisploeg er vaak uit. Ze vergaten alleen om wat zorgvuldiger met de kansen om te gaan. De eerste grote kans voor Feyenoord was daarentegen raak. Marcus Pedersen had een goede actie in huis, kapte Wittek uit en had vervolgens een goede voorzet in huis op Guus Til. De middenvelder bracht zijn ploeg na een half uur weer op gelijke hoogte met een knappe kopgoal.

De tweede helft begon voor Feyenoord hetzelfde als de eerste helft. Lutsharel Geertruida, vervanger van Senesi na ruim twintig minuten spelen, timede helemaal verkeerd en gaf zo de kans aan Openda op de 2-1. 28 seconde na de aftrap scoorde Openda zijn tweede van de wedstrijd.

Door de nederlaag profiteert Feyenoord niet van de misstap eerder vandaag van Ajax en ziet zichzelf gepasseerd worden door FC Utrecht op de ranglijst. Samen met Ajax legt het dus de rode loper uit voor PSV, dat later op de avond de grote winnaar van dit weekend kan worden.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Jeroen Houwen 6, Eliazer Dasa 6, Danilho Doekhi 6.5, Riechedly Bazoer 7, Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 6.5 (95' Tomas Hajek -), Matus Bero 6, Yann Gboho 6.5 (90' Patrick Vroegh -), Sondre Tronstad 6, Loïs Openda 7.5 (95' Thomas Buitink -), Oussama Darfalou 6

Feyenoord: Justin Bijlow 5.5, Marcus Holmgren Pedersen 7, Gernot Trauner 7, Marcos Senesi 3.5 (25' Lutsharel Geertruida 5), Tyrell Malacia 5, Fredrik Aursnes 5.5 (68' Jens Toornstra 6), Guus Til 6.5, Orkun Kökcü 5.5, Alireza Jahanbakhsh 4.5, Bryan Linssen 5.5 (68' Cyriel Dessers 6), Luis Sinisterra 5.5

Man of the match: Loïs Openda

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen