Liverpool en City laten koppositie liggen na doelpuntenfeest

3 oktober 2021 – In de onvervalste Engelse topper is het zowel Liverpool als Manchester City niet gelukt om de koppositie te grijpen in de Premier League. Eerder verspeelde Manchester United al punten, maar door het 2-2 gelijke spel konden de ploegen daar niet van profiteren. De tweede helft was een waar doelpuntenfestijn, maar een winnaar kwam er niet.

Liverpool en City laten koppositie liggen na doelpuntenfeest

Doordat Chelsea zaterdag wel won, gaat het nu aan de leiding in Engeland. Liverpool startte met Virgil van Dijk in het centrum van de defensie en hij maakte de negentig minuten vol. Af en toe was hij nog wat onwennig aan de bal en hij liet zien nog niet te zijn teruggekeerd op zijn oude niveau. Aan de andere kant begon Nathan Aké op de bank, waar hij uiteindelijk ook eindigde.

De eerste helft was vermakelijk, maar tot doelpunten leidde het niet. Pas na een klein uur spelen opende Sadio Mané de score. Hij werd weggestoken over rechts en passeerde de doelman. Daar kon het echter niet al te lang van genieten, want tien minuten later schoot Phil Foden vanuit een lastige hoek diagonaal binnen. Daar had Mohamed Salah goed naar gekeken, want enkele minuten later deed hij exact hetzelfde na een zeer fraaie kapbeweging.

Kevin De Bruyne was uiteindelijk verantwoordelijk voor het slotstuk. Hij schoot een afvallende bal via Joël Matip achter Alisson Becker. Door het gelijke spel staat Liverpool nu één punt achter koploper Chelsea, terwijl Manchester City de derde plek bezet op twee punten van de nummer één. Het heeft hetzelfde puntenaantal als de verrassingen Everton en Brighton and Hove Albion.
Premier League

gerelateerd