Maccabi Haifa wil uitwijken naar Tel-Aviv

28 juli 2006, 16:40

Liverpool, in 2005 winnaar van de Champions League, moet over ruim drie weken naar Israël voor het voorronde-duel tegen Maccabi Haifa. Gezien de onrust in het gebied rond Haifa maakte Britse autoriteiten zich grote zorgen om het duel en beide partijen lijken het er nu al over eens dat de thuiswedstrijd van Maccabi in een andere stad gespeeld moet worden.

"Natuurlijk zouden we de wedstrijd dolgraag in Haifa spelen, maar het kan ook in Tel-Aviv. Daar is het in ieder geval rustig", zegt de president van Maccabi Haifa tegen Sky Sports. Een woordvoerder van de UEFA, Rob Faulkner, houdt echter nog een slag onder de arm. Hij sluit niet uit dat het duel zelfs buiten Israël gespeeld moet worden. "We houden de situatie nauwlettend in de gaten en zullen in de periode voorafgaand aan het duel een beslissing nemen", aldus de woordvoerder van de Europese voetbalbond.

Pas sinds april 2004 mogen Europese wedstrijden van de UEFA weer gespeeld worden in Israël. In de twee jaar daarvoor moesten Israëlische ploegen altijd uitwijken naar omliggende landen zoals Cyprus, Turkije, Bulgarije en zelfs Italië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen