Slot en Toornstra zelfkritisch na domper: "Heel vervelend"

3 oktober 2021, 19:57

Feyenoord verloor in Arnhem met 2-1 van Vitesse in een waar voetbalgevecht. De Arnhemmers deden in de tweede helft alles om de overwinning over de streep te trekken. Het zorgde voor frustratie bij de spelers uit Rotterdam, maar Arne Slot wilde niet naar de tegenstander wijzen. 

"Wij moeten naar onszelf kijken en hebben deze wedstrijd door twee eigen fouten verloren. Het is hun goed recht om zo te spelen. Wij moeten zorgen dat we hen niet in die situatie brengen. Wij hebben twee goals cadeau gegeven en daardoor konden zij hun ideale spelletje spelen", vertelt de oefenmeester, die de nederlaag onnodig noemt. "Na de 1-1 gingen we in de eerste helft steeds beter spelen en ook in het eerste kwartier na rust deden we het goed. Daarin hebben we ook kansen gecreëerd."

"Het is vooral heel vervelend dat je een lastige uitwedstrijd op zo'n eenvoudige wijze verliest", vervolgt Slot, die Marcos Senesi zag uitvallen met een blessure. Of de verdediger er lang uitligt, weet de trainer niet. "Hij zei dat hij wat voelde toen hij bij de 1-0 de bal nog van de lijn wilde halen. Daarna heeft Marcos het nog een tijdje verder gespeeld, maar uiteindelijk ging het toch niet meer."

Jens Toornstra

Jens Toornstra wilde ook niet naar het tijdrekkende Vitesse wijzen. "Zij hebben de hele tweede helft het spel ontregeld, maar wij komen zelf in die positie. We hebben de kansen gehad om op voorsprong te komen en ik had nog de gelijkmaker op mijn schoen, maar helaas. Wat moet je ervan zeggen… We wilden dit blok goed afsluiten, maar eigenlijk is dit hetzelfde verhaal als Utrecht-uit, voor de afgelopen interlandperiode. Zo'n moeilijke uitwedstrijd winnen is een stap die we nog moeten maken", besluit de aanvoerder bij ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen