Blamage voor Bosz met Lyon door twee ingrepen VAR

3 oktober 2021, 22:48

Peter Bosz heeft zich zondagavond geblameerd met Olympique Lyon. De Nederlandse coach ging op bezoek bij hekkensluiter Saint-Étienne, dat dit seizoen nog niet won en de laatste vijf officiële wedstrijden had verloren. Door een doelpunt van Houssem Aouar leek er een zesde verliespartij bij te komen in de derby, maar door twee ingrepen van de VAR liet Bosz in de absolute slotfae alsnog een punt liggen (1-1).

Eerst greep de videoscheidsrechter een kwartier voor tijd in bij een actie van Anthony Lopes. De doelman haalde dertig meter uit zijn doel een doorgebroken Saint-Étienne-aanvaller onderuit en moest dat bekopen met een directe rode kaart. Op dat moment had Aouar met een lage schuiver vlak voor rust zijn ploeg nog wel op voorsprong gezet, maar die werd uiteindelijk niet over de streep getrokken.

Ondanks dat invalgoalie Julian Pollersbeck, hij kwam voor spelmaker Xherdan Shaqiri, een fraaie redding in huis had, ging het alsnog mis in de vijfde minuut van de extra tijd. De eveneens ingevallen verdediger Jason Denayer kreeg een bal ongelukkig op zijn hand en opnieuw greep de VAR in: er werd een penalty gegeven aan de thuisploeg en die werd door Wahbi Khazri benut: 1-1.

Het gelijkspel is een gigantische domper voor Bosz, dat met Lyon naar de vijfde plaats had kunnen klimmen met Lyon. In plaats daarvan blijft hij hangen in de grijze middenmoot van de Ligue 1, waarin hekkensluiter Saint-Étienne weer een puntje verzamelde. Maar dat had de ploeg van Bosz niet mogen overkomen, de twee ingrijpen van de VAR ten spijt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen