Tannane doet zijn kant van het verhaal: "Mijn voetbalhart huilt"

4 oktober 2021, 07:50

Oussama Tannane heeft voor het eerst gereageerd op zijn verbanning bij Vitesse. De 27-jarige spelmaker werd vorige week in aanloop naar de Conference League-wedstrijd tegen Stade Rennais (1-2 verlies) uit de selectie gezet. Bij De Telegraaf doet Tannane zijn kant van het verhaal.

Thomas Letsch zette Tannane vanwege een 'gebrek aan focus' uit de selectie gezet. Volgens de Duitse oefenmeester brengt de schaduwspits, die in de zomer zijn gewenste transfer niet kreeg, niet wat van hem wordt verwacht. "Natuurlijk vraag ik mezelf ook af wat ik verkeerd heb gedaan. Maar behalve dat ik vast weleens teleurgesteld ben geweest dat ik niet speelde, weet ik het echt niet", reageert Tannane nu.

Tannane deed in de voorbereiding en tijdens de seizoenstart nauwelijks mee, maar leek zich vorige maand terug in het elftal te knokken. "Na de duels met Mura en RKC was iedereen heel lovend over me. Ik werd uitblinker genoemd, de mensen waren blij met me en alles was koek en ei. Uit het niets was ik echter weer degene die volgens de trainer een probleem maakt", aldus Tannane, die weet dat hij een bepaald imago heeft en bepaalde mensen hem niet zullen geloven. "Maar wie me beter kent, weet dat ik niet meer die lastpost ben die ik in het verleden wel was. Daarom doet het me ook zoveel pijn dat ik uit de selectie ben gezet. De publieke opinie keert zich tegen me, maar gelukkig prikken ook veel mensen daar doorheen, want het is in dit geval echt onterecht."

Dat Tannane is verbannen, zorgt ook voor onbegrip binnen de selectie van Vitesse. "Ik ben door meerdere ploeggenoten gebeld, die echt niet snappen wat er aan de hand is. Ik trainde gewoon ontzettend goed", vervolgt de linkspoot, die benadrukt dat er 'echt helemaal niets' tussen hem en Letsch is gebeurd. "Ik waardeer de trainer nog steeds. We hebben een fantastisch vorig seizoen gespeeld, waarin ik mede dankzij zijn aanpak mijn kwaliteiten kon tonen. Alleen praat hij sinds afgelopen zomer niet meer met me. Hij laat me niet weten of ik wel of niet speel. Ik hoor het pas vlak voor de wedstrijd tijdens de bespreking."

Dat Letsch niet meer met hem praat, heeft mogelijk te maken met de vertrekwens die Tannane in de zomer had. De spelmaker lijdt onder de huidige situatie. "Het doet heel veel pijn om dit mee te maken. Mijn voetbalhart huilt als ik op de bank zit. Of zoals donderdag en zondag toen ik thuis was, want ik mocht niet in het stadion komen. Ik wil acties maken, niet bekijken", gaat Tannane verder. Een ontbinding van het contract is voor hem onbespreekbaar. "Nee, want ik wil strijden voor mijn plek, afscheid nemen met een plek die recht geeft op Europees voetbal en Vitesse via de voordeur verlaten. Ik heb een contract en moet en wil me daaraan houden. Ik heb maandagmiddag een gesprek en dan hoor ik het wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen