Ten Hag na zeperd Ajax: "Je overvalt me met deze vraag"

4 oktober 2021 – Erik ten Hag maakt zich geen zorgen over Sébastien Haller, die zondag in de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht een aantal grote mogelijkheden om zeep hielp. Het waren dure missers van de Frans-Ivoriaanse spits, want de Amsterdammers kwamen voor eigen publiek niet tot scoren en gingen met 0-1 onderuit. Op de persconferentie na afloop besprak Ten Hag niet alleen de gemiste kansen van Haller, maar ook de rol van Remko Pasveer bij het tegendoelpunt.

Ten Hag na zeperd Ajax: "Je overvalt me met deze vraag"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Normaal is het een grote kwaliteit van hem, dat hij goed met zulke kansen omgaat", wordt Ten Hag door Voetbal International geciteerd. "Sébastien weet dat je op topniveau niet zomaar meerdere honderdprocentkansen krijgt. Vandaag waren het er twee, mede door zijn goede loopacties. Die moet hij dan alleen wel finishen. Maar toch, ik ben ervan overtuigd dat hij nog bepalend gaat zijn."

Ajax kreeg een kwartier voor tijd de 0-1 om de oren. Had Remko Pasveer niet meer kunnen doen om het doelpunt te voorkomen? "Je overvalt me met deze vraag. Natuurlijk gaat daar iets verkeerd, in ons rechterblok vooral. Dat de linksback van de tegenstander zover mag komen, dat mag niet. Ik had niet direct het idee dat Pasveer die bal honderd procent zeker had moeten hebben."

Ajax was in de slotfase nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de 1-1 bleef uit. "Ik vond het verbazingwekkend knap en goed dat we bleven voetballen. We gingen niet over op het hectische om steeds de lange bal te spelen, dat heeft tegen hun centrum namelijk niet zoveel zin. We bleven de zijkanten zoeken. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een grote kans voor Daramy en wat strafschopsituaties, die vielen net verkeerd. We kregen er wel druk op, maar het leidde helaas niet tot een goal."

Reacties

Ajax

gerelateerd