Wiedemeijer: "In Engeland wordt dit minder snel afgefloten"

4 oktober 2021, 12:12

Reinold Wiedemeijer staat achter de beslissing van scheidsrechter Erwin Blank om in de slotfase van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles (1-1) het doelpunt van Isac Lidberg af te keuren. De Zweedse spits dacht de winnende goal te hebben gemaakt, maar de arbitrage oordeelde dat er een overtreding op doelman Etienne Vaessen was gemaakt.

Blank keurde het doelpunt in eerste instantie goed. Pas na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt van Lidberg afgekeurd. "Een keeper komt vaak met zijn handen omhoog uit, dan is het hele voorlichaam open. We moeten hem dus wel een beetje beschermen. Ook zie je dat er een duidelijk contactmoment is. Lidberg draait zijn kont erin, de keeper doet zijn knie naar voren. Deze momenten zorgen altijd voor discussie", aldus Wiedemeijer bij ESPN.

Volgens Go Ahead-trainer Kees van Wonderen worden dit soort doelpunten in Engeland niet afgekeurd. "We hanteren in Nederland een iets voorzichtiger beleid. Van Wonderen heeft denk ik gelijk dat dit in Engeland minder snel wordt afgefloten", gaat de scheidsrechtercoördinator van de KNVB verder. "We willen ook voorkomen dat er een stormloop naar de keepers komt. Hij moet gewoon beschermd worden. Je mag een keeper altijd aanvallen, totdat hij de bal in bezit heeft. Maar dat moet je niet doen met contact en dat doet hij hier wel."

Doordat het doelpunt van Lidberg werd afgekeurd, eindigde de wedstrijd tussen RKC en Go Ahead in een 1-1 gelijkspel. De bezoekers leidden lange tijd door een doelpunt van Iñigo Córdoba, na rust werd de stand gelijkgetrokken door Alexander Büttner.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen