RKC over matchfixing-onthulling: 'Onderzoek is achter de rug'

4 oktober 2021 – RKC Waalwijk heeft in navolging van Roda JC een statement gepubliceerd naar aanleiding van de matchfixing-onthulling in de NOS-podcast Gefixt. Volgens een zelfverklaarde fixer was er de afgelopen jaren sprake van matchfixing bij meerdere wedstrijden in de inmiddels opgeheven beloftencompetitie.

RKC over matchfixing-onthulling: 'Onderzoek is achter de rug'

De fixer vertelde onder meer dat de wedstrijd tussen Roda JC - RKC Waalwijk (2-1) was gefixt. Vijf spelers van RKC werden benaderd door een speler van Roda om het duel opzettelijk te verliezen. Daar kregen zij 1.500 euro voor. De fixer verdiende 20.000 à 30.000 euro en deelde de winst met de Roda-speler.

Lees ook: Roda JC reageert met statement op matchfixing-onthulling

'RKC Waalwijk is zes maanden geleden door de NOS op de hoogte gebracht van de inhoud van de Podcast en heeft direct daarna melding gemaakt bij de KNVB. Tevens heeft de club direct zelf onderzoek gedaan, beelden bekeken en uiteraard deze beelden beschikbaar gesteld voor verder onderzoek', reageert RKC.

'De signalen van matchfixing, zoals benoemd in de podcast Gefixt, zijn bekend bij de KNVB en het onderzoek is inmiddels achter de rug. Op basis van het huidige dossier heeft de KNVB nu onvoldoende mogelijkheden om verder onderzoek te doen en/of tot tuchtrechtelijke vervolging over te gaan', gaat het statement verder. 'De podcast Gefixt geeft wel nieuwe inzichten. De podcast toont (nogmaals) aan hoe gevoelig het voetbal kan zijn voor benaderingen door criminelen om wedstrijden te 'fixen'. Met deze nieuwe inzichten kunnen politie, OM en overheid vervolgstappen bepalen. De KNVB en RKC Waalwijk willen uiteraard graag helpen waar mogelijk en hopen dat de autoriteiten, met al hun opsporingsmogelijkheden verder onderzoek doen naar dit dossier.'

Eredivisie

gerelateerd