Haaland meldt zich af bij Oranje-concurrent Noorwegen: "Sorry"

4 oktober 2021, 14:32

Erling Haaland kan Noorwegen deze interlandperiode niet helpen in de jacht op een WK-ticket. De doelpuntenmachine van Borussia Dortmund heeft zich geblesseerd afgemeld bij de nationale ploeg.

Dat laat Haaland maandag via Twitter weten. 'Hallo mensen, sorry dat ik niet op tijd klaar ben voor de interlands. Ik had er graag bij willen zijn. Hoe dan ook, veel succes Noorwegen', schrijft de 21-jarige aanvaller. Haaland mist door zijn blessure de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Montenegro.

De afwezigheid van Haaland is een groot gelag voor Noorwegen. De jonge spits is de grote ster in de Noorse ploeg. In de WK-kwalificatie staat hij op vijf doelpunten in zes wedstrijden. Eén van die goals maakte hij tegen het Nederlands elftal. Namens Dortmund was hij dit seizoen goed voor elf doelpunten in acht wedstrijden.

Noorwegen is op dit moment de belangrijkste concurrent van Oranje in de strijd om directe kwalificatie voor het WK. Na zes wedstrijden delen de teams de eerste plaats met dertien punten uit zes wedstrijden. Op basis van doelsaldo gaat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal aan kop. Oranje heeft deze interlandperiode een relatief makkelijk programma: eerst wordt er in en tegen Letland gespeeld, daarna staat het thuisduel met Gibraltar op het programma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen