Manchester City dient klacht in bij Liverpool na spuugincident

4 oktober 2021 – Manchester City heeft een klacht ingediend bij Liverpool omdat een van de stafleden zondag bespuugd zou zijn door een supporter van The Reds. Het vermeende voorval vond plaats in de eerste helft van de Engelse kraker.

Manchester City dient klacht in bij Liverpool na spuugincident

Pep Guardiola kreeg het spuugincident niet mee, maar werd later op de hoogte gebracht. "De staf heeft het me verteld, ik heb het niet gezien", aldus de Spaanse oefenmeester na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen de BBC. "Ik ben er zeker van dat Liverpool maatregelen zal nemen tegen deze persoon. De club staat boven dit gedrag."

Liverpool heeft nog niet officieel bevestigd dat het incident heeft plaatsgevonden, maar is volgens bovengenoemd medium wel al een onderzoek gestart. Zo worden onder meer bewakingsbeelden bekeken. Het is onbekend wie van de stafleden van City is bespuugd en wat de supporter ertoe heeft bewogen om te spugen.

Niet alleen besprak Guardiola na afloop van de wedstrijd op Anfield het spuugincident, ook liet hij zich uit over de beslissing van scheidsrechter Paul Tierney om James Milner niet weg te sturen. Met geel op zak maakte de routinier een overtreding op Bernardo Silva die een tweede kaart waard leek, maar Milner mocht blijven staan. "Het was overduidelijk een gele kaart. Als het andersom was geweest, dan was een van onze spelers weggestuurd."

Premier League

gerelateerd