Koulibaly zorgt voor shock: 'Ze noemden me fucking monkey'

4 oktober 2021, 16:46

De Italiaanse politie is in samenwerking met de Italiaanse voetbalbond FIGC een onderzoek gestart naar een racistische gebeurtenis tijdens de Serie A-ontmoeting tussen Fiorentina en Napoli. Zondagavond misdroegen de supporters van Fiorentina zich richting Kalidou Koulibaly, verdediger van de Italiaanse koploper.

Volgens de ijzersterke verdediger werd hij door de agressieve fans 'fucking monkey' genoemd. 'Deze mensen horen niet bij het voetbal', reageert hij vol afkeur op zijn Instagram-pagina. 'We moeten ze opsporen en voor eeuwig uit de voetbalstadions verbannen.' Napoli trok ondanks het nare incident alsnog de drie punten over de streep. Dankzij een 1-2 overwinning is Napoli de enige club in de topcompetities zonder puntenverlies.

Ook Victor Osimhem zou racistisch zijn bejegend door de supporters. 'Die mensen moeten leren inzien hoe walgelijk het is als iemand wordt gehaat vanwege zijn huidskleur', brieste de spits. Het is niet de eerste keer dat racisme aan het licht wordt gebracht in het Italiaanse voetbal. Al jaren klinken oerwoudgeluiden en racistische opmerkingen vanaf de tribunes.

Ook in Nederland hebben spelers ervaring met soortgelijke incidenten. Twee jaar geleden stapte Excelsior van het veld nadat aanvaller Ahmad Mendes Moreira werd gediscrimineerd door supporters van FC Den Bosch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen