Van Gaal laat Promes wegens verdenkingen buiten selectie

4 oktober 2021 – Louis van Gaal laat Quincy Promes buiten zijn selectie van het Nederlands elftal vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij. De aanvaller van Spartak Moskou verkeert in Rusland in topvorm en Van Gaal zou de speler heel goed kunnen gebruiken, maar laat hem bewust buiten de groep.

Van Gaal laat Promes wegens verdenkingen buiten selectie

"Ik denk dat een jongen die zoiets meemaakt veel minder focus heeft op wedstrijden", verklaarde Van Gaal op de persconferentie waarom hij Promes niet heeft opgenomen in zijn selectie. In Rusland is het ver weg, bij een terugkeer naar Nederland komt hij er ineens heel goed bij. Ik denk niet dat ik spelers die verwikkeld zijn in zulke zaken snel zal selecteren."

Lees ook: Van Gaal sneert opnieuw naar journalist

Toch spookte de naam van Promes door het hoofd van de bondscoach, die waarschuwde dat hij de aanvaller van Spartak niet veroordeelt. "Hij kan rechterspits én rechtsback spelen. Ik heb hem er in 2014 al bijgehaald, destijds viel hij kort voor de start van het WK af. In 2014 heb ik hem op trainingen wel dertig keer als rechtsachter laten spelen."

Als speler van Ajax werd Promes in december 2020 opgepakt door de politie. Hij zou in de zomer betrokken zijn geraakt bij een steekincident tijdens een familiefeest in Abcoude. Promes zou een familielid in zijn knie hebben gestoken. Het bewoog de aanvaller van Ajax om in de winterstop terug te keren naar Rusland. In de Europa League was de aanvaller afgelopen week nog twee keer trefzeker tegen Napoli.

Oranje

gerelateerd