'RvC-leden verrast na nieuws Laporta over Koeman'

4 oktober 2021, 22:23

De leden van de Raad van Commissarissen van FC Barcelona waren enorm verrast dat Ronald Koeman dit weekend niet werd ontslagen bij de topclub. Eerder vorige week lekten geruchten uit dat de Nederlander na het duel met Atlético Madrid op straat zou worden gezet, maar Joan Laporta sprak verrassend genoeg zijn steun uit in Koeman.

President Laporta informeerde de leden van de Raad van Commissarissen via een WhatsApp-berichtje. Daarin meldde hij dat Koeman, in tegenstelling tot de laatste berichtgeving, mocht aanblijven als coach van FC Barcelona. Diverse bestuursleden hadden verwacht dat Koeman na de 2-0 nederlaag tegen Atlético Madrid zijn spullen moest pakken, meldt SPORT.

Lees ook: 'Xavi klaar om Koeman op te volgen

Koeman vroeg aan Laporta voor de wedstrijd om zijn steun uit te spreken in de media. De president vertelde nog altijd vertrouwen in de coach te hebben en dat hij dit vanwege zijn status als clublegende verdient. Toch is het koord waarop de Nederlander balanceert erg dun. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal presteert de laatste weken matig in La Liga én de Champions League.

Vooral financiële redenen lijken voorlopig een ontslag van Koeman te voorkomen. De topcoach zou een afkoopsom van liefst twaalf miljoen euro in zijn contract hebben laten opnemen. Bovendien kost de aanstelling van een nieuwe coach eveneens veel geld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen