Mbappé over Messi, Real Madrid en ruzies met Neymar en Giroud

5 oktober 2021, 08:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSG-aanvaller Kylian Mbappé heeft een groot interview gegeven aan het Franse L'Équipe. Daarin sprak de Fransman openhartig over verschillende onderwerpen. Onder meer het samenspelen met Lionel Messi, zijn akkefietjes met Neymar en Olivier Giroud en zijn afgeketste transfer naar Real Madrid kwamen ter sprake.

Sinds dit seizoen maakt Mbappé deel uit van een veelbesproken aanvalslinie met Neymar én Lionel Messi. "Ik heb altijd gezegd dat ik met de beste spelers wilde spelen en dit jaar is dat zeker het geval", begon hij. "Nu is het aan ons om wat water bij de wijn te doen om het team te helpen prijzen te pakken. Als je met zulke goede spelers speelt, moet je ook concessies doen. Je bent niet meer de enige grote naam."

En dus moet Mbappé af en toe ook in dienst spelen van Messi, iets waar hij zelf geen enkele moeite mee heeft. "Je weet dat hij iets minder moet doen, zodat de tank wat voller is en hij kan scoren. Als ik daardoor vaker moet meeverdedigen, dan doe ik dat. Het is geen probleem, de hiërarchie is duidelijk. Ik vind het prima om te rennen wanneer Messi wandelt. Kom op, het is Messi", lachte hij.

Neymar en Giroud

Mbappé werd ook gevraagd naar twee ruzietjes met ploeggenoten, waaronder die van een week eerder in de wedstrijd tegen Montpellier. Daar beklaagde hij zich over dat Neymar nooit naar hem passte en noemde hij de Braziliaan een 'zwerver'. "Dat heb ik inderdaad gezegd. Dat zijn dingen die continu gebeuren in het voetbal. Het moet alleen niet gaan doorsudderen, dus ik heb er direct na de wedstrijd met hem over gepraat. Ik respecteer hem als speler en als persoon, maar ik was gewoon niet blij met een pass. Andersom is dat ook wel eens gebeurd. Er zijn geen problemen."

Op het afgelopen EK had Mbappé het ook al aan de stok met landgenoot Olivier Giroud. "Dat bleef aanhouden, omdat mensen het erover bleven hebben. Ik zal eerlijk zeggen: die avond was ik woest, maar twee dagen later was het voorbij. De media en mensen bleven het erover hebben, maar voor ons was het geen probleem. We hadden een meningsverschil dat ik in het openbaar heb uitgespeeld, omdat het ook in het openbaar is begonnen."

Lees ook: 'Verhoudingen op scherp bij Fransen: gekibbel Mbappé en Giroud'

Real Madrid

Maandag werd al een deel van het interview gepubliceerd, waarin Mbappé aangaf dat hij afgelopen zomer graag bij PSG had willen vertrekken. Real Madrid was in dat geval zijn nieuwe bestemming geweest. "Ik vond dat mijn avontuur bij PSG voorbij was. Ik wilde iets nieuws ontdekken, want ik speelde al zes of zeven jaar in de Franse competitie." Toch lag zijn vertrekwens meer aan Real dan aan PSG. "Ik ben gehecht aan Parijs. Als ik deze zomer zou vertrekken, was Real de enige optie."

"Inmiddels ben ik blij dat ik ben gebleven", verzekerde Mbappé. "Ik zal niemand kwalijk nemen dat ze me niet hebben laten gaan. Ik hou te veel van voetbal en heb te veel respect voor de club om er met de pet naar te gooien." Mbappé hield zelfs de deur op een klein kiertje wat betreft een eventuele contractverlenging. "Als je me vorig jaar had verteld dat Messi naar PSG zou komen, had ik het ook niet geloofd. Je weet in het voetbal nooit wat er gaat gebeuren."

Lees ook: Mbappé openhartig: "Ik heb PSG gevraagd of ik mocht vertrekken"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen