Kersvers international Harroui zet hoog in met Marokko

5 oktober 2021, 10:17   Bijgewerkt: 5 oktober 2021, 10:33

Voor het eerst meldde Abdou Harroui zich deze week bij de nationale ploeg van Marokko. Daar stond hij direct het officiële kanaal van de voetbalbond te woord. De voormalig Sparta-smaakmaker gaf aan blij te zijn met zijn ontvangst en legde de lat hoog voor de ploeg.

Zaterdagavond zat Harroui nog op de bank toen zijn Sassuolo het opnam tegen landskampioen Inter (1-2 verlies); een dag later arriveerde hij in Marokko. "Iedereen sliep al", vertelde hij over zijn aankomst. "'s Morgens heb de spelers en de staf ontmoet. Ik ben vriendelijk ontvangen."

"Ik ben erg blij om hier te zijn", vervolgde Harroui, die afgelopen zomer nog uitkwam voor Jong Oranje maar vervolgens de keuze voor Marokko maakte. "Mijn vader was blij. Mijn moeder ook, al kijkt zij weinig voetbal. Ik hoop het team te kunnen helpen. Daarvoor moet ik ze nu eerst beter leren kennen."

Toch heeft hij al een goed beeld van de kwaliteiten van zijn nieuwe ploeggenoten. Hij verwacht met de ploeg dan ook veel te kunnen bereiken. "Het is een fantastisch team, dat in staat is om de Afrika Cup te winnen en het goed te doen op het WK."

Voor laatstgenoemde toernooi moet het land zich eerst zien te plaatsen. In de tweede fase van de kwalificatie neemt het het komende week twee keer op tegen Guinee-Bissau (uit en thuis) en speelt het vervolgens een uitwedstrijd tegen Guinee. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen