Pjanic hervat vete met Koeman: "Barça heeft goede coach nodig"

5 oktober 2021 – Dat Miralem Pjanic geen fan is van zijn vorige trainer Ronald Koeman, is inmiddels wel duidelijk. De Bosniër trapte na zijn vertrek van FC Barcelona naar Besiktas direct na richting de Nederlandse trainer. Dinsdag bleek nog maar eens dat de manier waarop Koeman met Pjanic omging, nog altijd heel diep zit.

Pjanic hervat vete met Koeman: "Barça heeft goede coach nodig"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

In een gesprek met het Turkse BeIn Sports wees Pjanic, gevraagd naar de crisis bij Barcelona, Koeman als hoofdschuldige aan. "Barcelona bevindt zich in een moeilijke situatie", begon hij. "De resultaten zijn niet zoals de fans willen, de spelers staan onder druk. Misschien heeft het team een goede coach nodig om zich te verbeteren. Barcelona is een van de vier of vijf grootste clubs ter wereld en zal heus weer terug gaan naar hoe het vroeger was, maar het heeft tijd nodig."

Pjanic herhaalde nog maar eens hoe Koeman hem in zijn tijd bij Barcelona behandelde. "Ik weet nog steeds niet wat zijn plannen met mij waren. Hij heeft nooit geprobeerd met me te praten of een oplossing te vinden. Ik moest aan hem vragen wat hij van mij wilde, wat mijn rol was en wat ik goed of fout deed. Ik wilde nuttig zijn voor het team, want uiteindelijk heb je zeventien, achttien goede spelers nodig om mee te doen. Maar hij had geen kritiek op mijn spel. Ik kreeg nooit antwoorden."

Afgelopen zomer werd Pjanic uit zijn lijden verlost, toen hij Barcelona op huurbasis in kon ruilen voor Besiktas. Niet alleen voor de Bosniër was dat een bevrijding. De club zelf moest gezien de financiële problemen dringend van het salaris van de grootverdiener af. 

Lees ook: Pjanic trapt na: "Koeman behandelde me alsof ik 15 was"

LaLiga

gerelateerd