Lang lacht om Van Gaal: "Dat heeft hij mij ook duidelijk gemaakt"

5 oktober 2021, 17:29

Oranje-debutant Noa Lang kreeg direct na zijn entree bij het Nederlands elftal een duidelijke boodschap van de bondscoach. Dit weekend nog ruziede de aanvaller van Club Brugge met tegenstander Wesley Hoedt en supporters van Anderlecht. Louis van Gaal gaf aan dat hij verwachtte dat Lang hierover zelf met hem het gesprek aan zou gaan, en dat lijkt inmiddels gebeurd.

"Het komt morgen in de media te staan, dus ik denk dat hij naar míj toekomt", zei Van Gaal tijdens zijn persconferentie toen het over de incidenten rond Lang ging. Een gesprek tussen de twee heeft in ieder geval plaatsgevonden. "Wat de bondscoach in de persconferentie duidelijk maakte, heeft hij mij ook duidelijk gemaakt: dat ik die provocerende dingen niet moet doen", werd een lachende Lang de volgende dag geciteerd door het ANP

Zie ook: Van Gaal zag wangedrag Lang: "Verwacht dat hij langskomt"

Zelf tilt Lang er niet te zwaar aan. "Het is ook een beetje wie ik ben. Het zou saai zijn als iedereen hetzelfde is. Dat waardeert Van Gaal ook, maar het moet wel op de goede manier zijn. Uiteindelijk zit ik toch bij het Nederlands elftal, dus ik zal ook wel dingen goed doen", zei de zoals altijd zelfverzekerde vleugelaanvaller.

Hoewel hij bij Club Brugge furore maakt als linksbuiten, lijkt Lang zich bij Oranje op de rechtsbuitenpositie te moeten gaan richten. Voor hem is dat geen enkel punt. "Als je een goede voetballer bent, kun je op alle posities uit de voeten. Het zou mooi zijn als ik maandag in De Kuip tegen Gibraltar mag spelen. In mijn eigen stad, dat zou het wel compleet maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen