Rensch bij Jong Oranje: ''Heb ik ook besproken met Van Gaal"

5 oktober 2021, 22:54

Devyne Rensch zat de afgelopen interlandperiode bij het Nederlands elftal, maar sluit nu weer aan bij Jong Oranje. De verdediger van Ajax was wel een discussiepunt, vertelt bondscoach Erwin van de Looi. Volgens hem is het talent meer gebaat bij speeltijd op dit moment.

"Voor Devyne is het goed. Natuurlijk is het altijd jammer als je bij het Nederlands elftal zit en terug moet, maar zijn rol was daar anders geweest, waarschijnlijk achter Denzel Dumfries. Hij moet gewoon spelen. Dat heb ik ook besproken met Louis van Gaal. Hij zegt ook: Jong Oranje heeft belangrijke interlands. Het Nederlands elftal uiteraard ook, maar daar zal zijn rol anders zijn", stelt de trainer in gesprek met Voetbal International. 

Van de Looi is maar wat blij dat hij weer kan beschikken over de talentvolle verdediger. "Voor ons is hij een welkome versterking. Het is toch geen straf?", doelt de trainer op de terugkeer naar 'zijn' beloftenploeg. "Ik denk dat hij het niet zo ziet. Het is een maand geleden en sinds die maand heeft hij bij Ajax geen enkele keer meer in de basis gestaan. Ik denk dat hij het volstrekt logisch vindt dat hij hier aansluit. Hij is gewoon een reële en slimme jongen."

Waar de verdediger vorig jaar in sneltreinvaart een basisplaats veroverde in Amsterdam, moet hij het nu doen met een rol als wisselspeler. Noussair Mazraoui was afgelopen seizoen lange tijd geblesseerd, maar maakt nu een geweldige indruk. De vleugelverdediger lijkt daarom onomstreden op dit moment, waardoor Rensch op zijn beurt moet wachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen