Marokkaanse coach onder druk na negeren Ziyech en Mazraoui

6 oktober 2021, 07:29   Bijgewerkt: 6 oktober 2021, 07:40

De Marokkaanse bondscoach moet vrezen voor zijn baan, weet Khalid Sinouh. Vahid Halilhodzic laat de laatste maanden bewust sterren Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui buiten de selectie. Volgens de bondscoach heeft Ziyech een gebrek aan discipline, terwijl Mazraoui zou liegen over zijn fitheid.

Daar kan Sinouh zich duidelijk niet in vinden. "Ziyech heeft bij zijn clubs nooit problemen gehad met zijn inzet tijdens trainingen of wedstrijden. Dat spreekt in zijn voordeel", stelt de oud-doelman in gesprek met De Telegraaf. "En over Mazraoui hoor je al helemaal nooit iets. We wisten in Nederland dat hij lange tijd oogklachten had en daardoor uit de roulatie was bij Ajax. Het is daarom een raar verhaal dat hij geweigerd zou hebben voor Marokko."

Volgens Sinouh moet de coach vrezen voor zijn ontslag. "De bondscoach staat onder druk. Niet gek als je twee van je beste spelers thuislaat, om redenen die veel mensen niet geloven. Dat is vragen om problemen. Hij zal Ziyech en Mazraoui straks ook nodig hebben op het WK. Linksom of rechtsom eindigt hij altijd als de verliezer", denkt de viervoudig international.

Ziyech en Mazraoui maakten enkele jaren geleden de veelbesproken keuze voor de nationale ploeg van Marokko. Het duo kreeg eveneens een aanbieding van het Nederlands elftal, maar kozen voor het geboorteland van hun ouders.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen