Daley Blind als ambassadeur: "Wil jongeren inspireren"

6 oktober 2021 – Daley Blind is de nieuwe ambassadeur van de Hartstichting. De 31-jarige verdediger van Ajax en het Nederlands elftal kreeg vorig jaar zelf te maken met hartproblemen en speelt sindsdien met een ICD-kastje, dat een schokje geeft als de linkspoot met hartritmestoornissen kampt.

Daley Blind als ambassadeur: "Wil jongeren inspireren"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het heeft Blind verandert, geeft hij aan in een persbericht van de Hartstichting. "Als je denkt aan hartklachten, denk je toch vaak aan wat oudere mensen. Maar er zijn ook genoeg kinderen, jongeren en jongvolwassenen die iets aan hun hart hebben. Kijk maar naar mij. Ik krijg heel veel positieve reacties, vooral van jongeren die zich er niet over uitlaten dat ze een hartprobleem hebben, zich er misschien voor schamen, en die niet meer durven te sporten. Ik hoop dat ik deze jongeren kan inspireren om wel te gaan sporten en weer zoveel mogelijk hun normale leven op te pakken."

In Nederland zijn er liefst 1,5 miljoen chronische hart- en vaatpatiënten. "Elke hartsituatie is anders, maar ik wil vooral meegeven dat als je weer durft te geloven in je eigen lichaam, je de angst die je misschien hebt kwijt kan raken en het leven dat je voorheen gewend was weer kan oppakken en dat je je daarin niet beperkt voelt omdat je iets aan je hart hebt."

Blind geeft aan dat hij snel weer alles kon doen, maar dat het zeker nog niet uit zijn hoofd is. "Ook ik heb weleens angstige momenten gehad, maar ik ben het bewijs dat je ook als je iets aan je hart hebt nog aan (top)sport kunt doen."

Reacties

Ajax

gerelateerd