'Barça aast op Onana en wilde Valencia-doelman naar Ajax sturen'

6 oktober 2021, 09:40

FC Barcelona is in de markt voor de binnenkort transfervrije André Onana. De Catalaanse grootmacht, waar Onana de jeugdopleiding doorliep, wordt in Camp Nou gezien als de toekomstige opvolger van Marc-André Ter Stegen. Barça probeerde hem afgelopen zomer al op opmerkelijke wijze tot een transfer te verleiden, maar dat mislukte.

Dat meldt Mundo Deportivo. De 25-jarige sluitpost is nog altijd geschorst vanwege een dopingstraf en heeft besloten zijn contract in Amsterdam niet te verlengen. Ajax zwaait hem daarom komende zomer transfervrij uit. Volgens diverse media zou de keeper al een mondeling akkoord hebben met Inter, maar daar probeert FC Barcelona een stokje voor te steken.

De Spaanse grootmacht deed afgelopen zomer al verwoede pogingen om Onana tot een terugkeer te verleiden. Vlak voor het verstrijken van de deadline bedacht de topclub een opmerkelijke constructie: Barça was bereid reservedoelman Neto naar Valencia te sturen en hoopte dat de Spaanse subtopper Sergio Asenjo naar Ajax wilde laten gaan. Op die manier zou de weg van Onana naar Barcelona vrij zijn. De naderende deadline voorkwam echter dat de deal tot stand kwam.

Onana mag vanaf 1 januari onderhandelen met clubs over een transfervrije overstap. Inter lijkt de beste papieren te hebben voor de komst van de doelman. In Barcelona is een kans op speeltijd namelijk niet groot: eerste keuze Ter Stegen ligt nog vast tot de zomer van 2025.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen