Bizarre taferelen: hele selectie Guinee-Bissau vergiftigd

6 oktober 2021, 12:43

Afrika is in de ban van een voedselvergiftiging bij de selectie van Guinee-Bissau. De complete selectie van het West-Afrikaanse land ligt in het ziekenhuis, slechts een paar uur voor de wedstrijd tussen Guinee-Bissau en de Marokkaanse voetbalploeg in strijd om WK-kwalificatie.

De 25-koppige spelersgroep én enkele stafleden zouden afgelopen nacht in Marokko ziek zijn geworden. Daarom verblijft de gehele selectie nu in een ziekenhuis in Rabat. "De spelers werden na het eten ziek, moesten overgeven en kregen diarree. Omdat de situatie hard achteruit ging, is de selectie naar het ziekenhuis gebracht" , laat de bond weten aan Football365 Africa.

"Het lijkt erop dat er iets verkeerds in het eten zat en we een voedselvergiftiging hebben opgelopen. Op deze manier willen we vanavond natuurlijk niet aantreden voor de wedstrijd van vanavond." Met vier punten uit  twee duels gaat Guinee-Bissau aan kop van de poule, maar favoriet Marokko speelde pas één duel. De ontmoeting met Guinee werd namelijk afgelast wegens een staatsgreep.

Basil Camara, een speler van TEC uit Tiel, behoort tot de zieke selectie. Het is niet duidelijk hoe zwaar hij is getroffen door de voedselvergiftiging. Bij Marokko ontbreken Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech. Het duo is door de Marokkaanse bondscoach buiten de selectie gelaten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen