Barça positief dankzij Nederlanders, ondanks verlies half miljard

6 oktober 2021, 15:47

FC Barcelona verkeert in financieel zwaar weer, maar ziet de toekomst alsnog erg zonnig in. De Catalaanse grootmacht moest in het seizoen 2020/2021 een verlies van liefst 481 miljoen euro slikken, maakte bestuurder Ferran Reverter. "Maar we hebben wel vaker problemen gehad en we zijn er altijd sterker uitgekomen."

FC Barcelona incasseerde keiharde klappen door de coronacrisis, maar besloot juist in dat jaar ook meer uit te geven. De kosten stegen bijvoorbeeld naar een recordhoogte van 1,136 miljard euro. Die uitgaven spelen een grote rol in het extreme verlies van de club. 'Slechts' 181 miljoen euro is te wijten aan de coronapandemie. De andere miljoenen gingen naar bijvoorbeeld transferbedragen en krankzinnig hoge salarissen.

Lees ook: FC Barcelona wil Sterling verlossen

Het vertrek van Lionel Messi bij Barça verlichtte wat dat betreft, maar de naar Paris Saint-Germain uitgevlogen Argentijn zorgde hoogstpersoonlijk al jarenlang voor hoge inkomsten. Zo waren shirts met zijn naam achterop jarenlang immens populair en reisden massa's toeristen naar Camp Nou om een glimp op te vangen van de beste speler ter wereld.

"Messi is inderdaad enorm belangrijk geweest", weet ook Reverter, die desondanks positief gestemd is. "Het merk FC Barcelona is erg populair en dat zal zo blijven als we goed blijven presteren. Deze zomer verkochten we eigenlijk net zoveel shirts als de afgelopen jaren. Nu zijn Memphis Depay en Frenkie de Jong de meest populaire namen om achterop te zetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen