'Absolute noodkreet ADO, gemeente eist transparantie'

6 oktober 2021, 16:54

ADO Den Haag heeft dringend alarmgeslagen bij de gemeente Den Haag. Het bestuur ziet inmiddels geen andere mogelijkheid meer dan steun van de gemeente om de KNVB-licentie niet kwijt te raken. De gemeente lijkt bereid om te helpen, maar eist daarvoor wel transparantie van de club.

Dat alles schreef Voetbal International woensdagmiddag. Het medium kreeg de brief een brief in handen die door burgemeester Jan van Zanen is verstuurd aan de gemeenteraad. Daarin was onder meer te lezen dat ADO op maandag 4 oktober een verzoek heeft gedaan tot directe financiële ondersteuning.

De club zelf gaf aan geen oplossing meer te zien om aan de eis van de KNVB te voldoen. De bond wil namelijk voor 1 november een sluitende begroting of garantstelling van 5,1 miljoen euro. Lukt dit niet, dan wordt de licentie ingetrokken en speelt de club geen betaald voetbal meer.

Van Zanen staat ervoor open om ADO te hulp te schieten, maar stelt daar wel belangrijke voorwaarden aan. 'Het is essentieel dat ADO ons exacte duidelijkheid geeft over de huidigie situatie en de financiële vooruitzichten.' De gemeente wil de precieze details en omvang van het probleem daarmee in kaart brengen. 'De komende dagen zullen wij actief met ADO spreken om volledige transparantie te krijgen in de financiën.'

Als dat allemaal geen problemen oplevert, wil de gemeente meedenken aan een oplossing. 'Mocht uit dit overleg blijken dat er een toekomstbestendige bedrijfsvoering mogelijk is, dan kijken wij, binnen de bestaande regelgeving, of en hoe wij op het verzoek van ADO om financiële steun kunnen ingaan. Uiteraard zullen wij u hierover blijven informeren en betrekken in verdere besluitvorming.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen