RKC Waalwijk
0 – 0
NEC

Roda JC bouwt aan toekomst met belangrijke dubbelslag

6 oktober 2021 – Roda JC heeft woensdag een belangrijke dubbelslag geslagen met het oog op de toekomst van de club. Een dag na het verrassende nieuws dat Jordens Peters (34) de nieuwe algemeen directeur zou worden, is de voormalig Willem II-speler officieel gepresenteerd bij de club. Daarnaast is het contract van trainer Jurgen Streppel, met wie Peters als speler lang samenwerkte bij Willem II, verlengd tot medio 2024.

Roda JC bouwt aan toekomst met belangrijke dubbelslag

Dat de pas kort gestopte voetballer Peters als algemeen directeur aan de slag gaat, mag een verrassing genoemd worden. Op de clubwebsite gaf Roda JC echter aan in hem 'een talentvolle manager' te zien, die naast zijn voetballoopbaan ook al meerdere studies afrondde en verschillende 'bestuurlijke en vertegenwoordigende rollen in de voetballerij' vervulde. Peters was in eerder in gesprek met Willem II voor een nieuwe functie daar, maar zijn ambities en de mogelijkheden in Tilburg bleken 'geen goede match'. 

Voorzitter Joop Janssen is blij met Peters' aanstelling. "Peters is een charismatische oud-voetballer die het klappen van de zweep in een BVO goed kent. Daar hebben we in deze fase van de wederopbouw van de club ook behoefte aan. Hij deelt bovendien onze wens om een maatschappelijk verantwoorde volksclub te zijn, gedragen door de regio, met een gezonde sportieve ambitie." Peters zelf gaf aan ernaar uit te kijken om de club 'voor te gaan in de verdere professionalisering'. 

Streppel
Met de aanstelling van oude bekende Peters was de verwachting al dat het contract van Streppel verlengd zou worden. De trainer begon in de zomer van 2020 aan zijn nieuwe klus in Kerkrade en loodste de ploeg in het eerste seizoen tot de halve finale van de play-offs. Janssen sprak uit met de contractverlenging van Streppel 'verder te kunnen bouwen op het fundament dat in het afgelopen jaar is gelegd.' Daarbij werd de technische staf ook nog verder versterkt: Adrie Bogers is aangetrokken als Streppels nieuwe assistent. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd