Amerikaans toptalent flirt met Ajax: "Ik zou graag willen"

6 oktober 2021 – De vermeende belangstelling van Ajax voor het Amerikaanse talent Ricardo Pepi (18) is wederzijds. In een interview werd de jonge centrumspits geconfronteerd met de geruchten over de Amsterdamse club en gaf hij aan zeker open te staan voor een stap naar de Eredivisie. Pepi toonde zich bovendien bijzonder ambitieus.

Amerikaans toptalent flirt met Ajax: "Ik zou graag willen"

Een week geleden berichtte 90min dat Ajax een van de clubs - en bovendien de meest concrete - was die Pepi graag naar Europa zou willen halen. De Amsterdammers zouden al meerdere keren op de tribune hebben gezeten bij zijn huidige club FC Dallas en inmiddels hebben besloten een poging te doen. "Ik zou graag willen", zo draaide Pepi er niet omheen in gesprek met het Mexicaanse (Pepi is half-Mexicaans) TUDN

"Het zou goed zijn voor mij en mijn familie om in Europa te gaan spelen. Ik denk dat het voor mij een goed moment is om die stap te maken", stelde Pepi, die Ajax in het bijzonder een goede stap zou vinden. "Het is een competitie waar veel jonge spelers spelen. Ik ben duidelijk een jonge speler die nog veel moet ontwikkelen. Mijn plan is om ooit bij Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea, of welke topclub dan ook te spelen. Maar dit is een competitie met veel potentie, wat een jonge speler erg kan helpen."

Pepi gaf in het interview overigens duidelijk aan op zoek te zijn naar een club die hem speeltijd kan garanderen, en niet op de bank te willen zitten. Daarbij heeft hij een voorkeur voor een ploeg die actief is in de Champions League of de Europa League. De spits zelf liet onlangs overigens zien dat hij de kwaliteiten heeft om dergelijke eisen te stellen: in zijn interlanddebuut voor de Verenigde Staten hielp hij het land met een goal en twee assists aan een 1-4 zege op Honduras. 

Lees ook: 'Ajax heeft 'superdebutant' van de nationale ploeg VS op de radar'

Ajax

gerelateerd