Historisch debuut Gavi: "Alsof hij in z'n achtertuin speelt"

6 oktober 2021, 23:49

Een van de hoofdrolspelers bij de 1-2 zege van Spanje op Italië was de piepjonge Gavi. Met zijn zeventien jaar en 62 dagen brak het talent van FC Barcelona het record van jongste debutant ooit in de Spaanse ploeg. Met zijn eerste optreden stemde de middenvelder bondscoach Luis Enrique tevreden.

"We hebben het over een bijzondere speler", begon Enrique na de wedstrijd toen hij tijdens zijn persconferentie naar het talent werd gevraagd. "Hij speelt alsof hij in zijn eigen achtertuin speelt. Het is een genot om zijn kwaliteiten en persoonlijkheid te zien. Hij is het heden en de toekomst van de nationale ploeg."

Gavi maakte zijn interlanddebuut slechts iets meer dan een maand nadat Ronald Koeman hem voor het eerst liet invallen voor FC Barcelona. Sindsdien is het enorm hard gegaan. Na drie invalbeurten - waarmee hij naast zijn La Liga-debuut ook zijn Champions League-debuut maakte - knokte hij zich in de basis bij Barça en ging hij vanavond dus de Spaanse geschiedenisboeken in.

Dat gold mogelijk ook voor de Spaanse ploeg zelf, dat voor het eerst beslag kan leggen op de Nations League. Met de 1-2 zege op Italië staat het in de finale waarin het komende zondag Frankrijk of België treft. 

Lees ook: Spanje eerste Nations League-finalist na revanche op Italië

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen