FC Barcelona om tafel met opgehemeld wonderkind Gavi

7 oktober 2021, 14:53

Spanje is momenteel in de ban van Gavi. Het zeventienjarige supertalent debuteerde woensdagavond als international van Spanje en maakte veel indruk. Het levert hem bij FC Barcelona vermoedelijk spoedig een nieuw contract op in Catalonië, waar zijn huidige verbintenis in 2023 afloopt.

Het bestuur van FC Barcelona werkt al weken aan een nieuw contractvoorstel voor het megatalent, van wie wordt geschreven dat de term 'wonderkind' nog te weinig eer is. Daarbij zou het gaan om een vijfjarige verbintenis, met een salaris dat elk jaar stijgt, weet transferspecialist Fabrizio Romano. Binnenkort worden de gesprekken met de middenvelder een vervolg gegeven, al zijn de geluiden over een akkoord 'optimistisch'.

Voor FC Barcelona is het zaak om de deal zo snel mogelijk rond te maken, om een scenario zoals bij Ilaix Moriba te voorkomen. De sterke middenvelder brak vorig seizoen onder Koeman eveneens door, maar had een aflopende verbintenis in 2022, wilde niet verlengen, raakte op een zijspoor en werd voor zestien miljoen euro verkocht aan RB Leipzig.

Lees ook: 'Goed nieuws Barça-fans: Fati heeft geheime clausule'

Gavi brak in de voorbereiding op het nieuwe seizoen door en inmiddels gaat het ook met zijn ontwikkeling hard. De Spaanse media waren net als bondscoach Luis Enrique vol lof. AS vond het een 'geweldig debuut' in de Nations League. 'Hij speelde als een veteraan, in plaats van als de jongste speler ooit in de nationale ploeg van Spanje.' El Mundo Deportivo opende met 'Historico', groots op de voorpagina over de zege van Spanje met Gavi. De middenvelder is daarmee meteen op een voetstuk geplaatst, wat de onderhandelingen in Camp Nou niet makkelijker zal maken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen