Ekkelenkamp zag om één reden af van overstap naar FC Twente

7 oktober 2021, 17:56

Jurken Ekkelenkamp verruilde Ajax afgelopen zomer voor een avontuur in de Bundesliga. Bij Hertha BSC geniet de jongeling met volle teugen. Maar het scheelde weinig of Ekkelenkamp had nog 'gewoon' in de Eredivisie gespeeld.

FC Twente wilde de middenvelder namelijk graag op huurbasis overnemen. Ook Club Brugge was in de markt voor de 21-jarige Zeistenaar, maar van een hereniging met voormalig medespeler Noa Lang kwam het niet. "Ik had inderdaad verhuurd kunnen worden aan Twente", begint Ekkelenkamp in gesprek met de NOS. "Ik heb ook een paar gesprekken gehad met Ron Jans. Dat was misschien wel de beste keuze geweest, maar achteraf is het altijd makkelijk praten."

Van een definitieve overstap naar Enschede was echter geen sprake en een tijdelijk dienstverband bij de Tukkers zag Ekkelenkamp zelf om één belangrijke reden niet zitten. "Als ik op huurbasis naar FC Twente had willen gaan, had ik eerst mijn contract bij Ajax moeten verlengen. Dus die keuze was eigenlijk niet aan de orde." Ook een overgang naar Club Brugge kwam niet tot stand.

Gelukkig klopte Hertha BSC op de valreep op de deur bij Ajax-directeur Marc Overmars. "Uiteindelijk kwam Hertha en die club sprak veel vertrouwen naar mij uit", blikt Ekkelenkamp terug op het eerste contact met de club uit Berlijn. "Vorig jaar hadden ze ook al interesse. Dan ga je even op hun Instagram-account om te kijken hoe het stadion eruit ziet. Prachtig. Ja, toen wist ik het wel."

Lees ook: Ekkelenkamp scoort in recordtempo bij droomdebuut

Ekkelenkamp kwam dit seizoen tot nu toe drie keer uit voor Hertha BSC. Op 17 september maakte hij in het thuisduel tegen Greuther Fürth als invaller in zijn debuut zijn tot dusver enige treffer, waarmee hij bijdroeg aan een 2-1 overwinning. Ekkelenkamp neemt het vrijdag met Jong Oranje op tegen Jong Zwitserland. Op het spel staat de koppositie in de EK-kwalificatiegroep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen