Van Gaal: "We zouden Lang weleens nodig kunnen hebben"

7 oktober 2021, 19:41   Bijgewerkt: 7 oktober 2021, 23:48

Louis van Gaal denkt dat Noa Lang deze interlandperiode van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal. Mogelijk krijgt de 22-jarige aanvaller vrijdag tegen Letland zijn eerste speelminuten.

Lang maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Mark Flekken is de andere nieuweling in de Oranje-groep. Tijdens de persbijeenkomst richting het duel met Letland werd Van Gaal gevraagd wat voor indruk het tweetal maakt. "Zij bevestigen wat wij denken. We hebben ze laten komen om ze te leren kennen", begon Van Gaal.

"Noa Lang is een creatieve speler, die kunnen we weleens nodig hebben tegen dit soort tegenstanders", doelde Van Gaal niet alleen op Letland, maar ook op Gibraltar. Oranje treft de voetbaldwerg maandag in De Kuip. De bondscoach wilde een opmerking van journalist Pascal Kamperman ('de kans is groot dat hij gaat spelen') niet bevestigen. "Dat zeg jij weer, dat heb ik niet gezegd. Het zou kunnen", aldus de bondscoach.

Van Gaal kan tegen Letland geen beroep doen Georginio Wijnaldum, die geschorst is. Verder is zijn selectie 'tot nu toe' fit, al hield de bondscoach wel een slag om de arm. "Deze groep traint echt tot het gaatje, dat is het fantastische van deze groep. Of iedereen fit is? We moeten het afwachten hè."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen