Van Gaal benoemt verbeterpunt: "Eigenlijk heb ik te veel gezegd"

7 oktober 2021, 20:59

Louis van Gaal wilde op de afsluitende persconferentie richting het uitduel met Letland niet verklappen of Mark Flekken deze interlandperiode een kans onder de lat krijgt. Wel benoemde de bondscoach een verbeterpunt van de doelman van SC Freiburg.

Tijdens de persbijeenkomst in aanloop naar de wedstrijd in Riga werd Van Gaal gevraagd wat voor indruk hij de afgelopen dagen heeft gekregen van Flekken. "Ik moet zeggen dat ik meer met de spelers bezig ben en Frans Hoek (de keeperstrainer, red.) meer met Flekken, maar het is een heel open jongen. Zoals ik al memoreerde is hij heel goed met zijn voeten en houdt hij heel veel ballen tegen."

Van Gaal is ook iets anders opgevallen. "In het bereik in de zestienmeter, daar kan hij zich nog in verbeteren. Dat is de indruk die ik nu heb. Het is ook altijd niet goed als ik in het openbaar over de kwaliteit van de spelers ga praten, omdat dat weer een eigen leven gaat leiden. Dus eigenlijk heb ik alweer te veel gezegd", aldus de bondscoach, die vervolgens nog een toelichting gaf. "Letland speelt met veel vroege voorzetten. Dan moet je van je lijn af komen en op dat moment keuzes maken. Daar heeft hij nog wat moeite mee."

Het is nog even afwachten of Flekken speeltijd krijgt van Van Gaal. "Dat ga je morgen zien. Dat ga ik niet verklappen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen