Nieuwe knauw voor Van Marwijk en Emiraten in jacht op WK-ticket

7 oktober 2021 – Bert van Marwijk is er met de Verenigde Arabische Emiraten niet in geslaagd voor een stunt te zorgen in de WK-kwalificatie. De thuiswedstrijd tegen Iran eindigde in een 0-1 nederlaag.

Nieuwe knauw voor Van Marwijk en Emiraten in jacht op WK-ticket

De Verenigde Arabische Emiraten hoopte tegen Iran de eerste zege in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi voor het WK 2022 in Qatar te boeken. De eerste twee wedstrijden tegen op papier minder sterke tegenstanders eindigden in gelijke spelen. De ontmoeting met Libanon leverde geen doelpunten op (0-0) en Syrië (1-1) werd evenmin verslagen.

Tegen Iran hield de ploeg van Van Marwijk lang stand. In het laatste deel van de wedstrijd moest de Verenigde Arabische Emiraten alsnog zijn meerdere erkennen in de ploeg van Feyenoord-aanvaller Jahanbakhsh. Mehdi Taremi maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor tijd had Sardar Azmoun ook de 0-2 kunnen maken, maar vanaf elf meter faalde hij.

Ondanks de mindere resultaten staat de Verenigde Arabische Emiraten nog altijd op de derde plaats in de WK-kwalificatiepoule. Die plek geeft aan het einde van de rit recht op play-offs. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor het WK. Komende dinsdag neemt Van Marwijk het met de Emiraten op tegen het Irak van Dick Advocaat.

Eredivisie

gerelateerd