Van de Ven heeft ploeggenoot als voorbeeld bij VfL Wolfsburg

7 oktober 2021 – Micky van de Ven wacht geduldig op zijn kans bij VfL Wolfsburg. De twintigjarige verdediger kreeg nog geen speeltijd van Mark van Bommel, maar weet dat zijn kans vanzelf komt.

Van de Ven heeft ploeggenoot als voorbeeld bij VfL Wolfsburg

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van de Ven maakte deze zomer na een heuse transfersoap voor 3,5 miljoen euro de overstap van FC Volendam naar Wolfsburg. Zijn officiële debuut in Duitse dienst maakte hij nog niet. Maxence Lacroix, John Anthony Brooks en Sebastiaan Bornauw staan voorlopig hoger in de pikorde dan de Van de Ven, maar de nieuweling weet dat het snel kan gaan.

In een interview in Kicker spiegelt Van de Ven zich aan Maxence Lacroix, die een jaar geleden overkwam van Ligue 2-club FC Sochaux. Inmiddels heeft de Franse centrumverdediger 46 wedstrijden voor Wolfsburg gespeeld. "Hij komt ook van het tweede niveau. Hij doet het goed, de club heeft hem vertrouwen gegeven. Daarom besloot ik naar Wolfsburg te gaan", aldus Van de Ven.

Van de Ven heeft geduld, maar klopt op de deur van Van Bommel. "Ik ben jong en wil spelen. Ik wil veel minuten maken en mezelf ontwikkelen", vervolgt de Nederlandse verdediger, die Matthijs de Ligt als een van zijn voorbeelden ziet. "Hij is zo sterk, ook mentaal."

Reacties

Bundesliga

gerelateerd