Vermoedelijke opstelling Oranje: Guus Til krijgt basisplaats

8 oktober 2021, 08:19

Het Nederlands elftal neemt het vanavond op tegen Letland. De vraag lijkt niet te zijn of de ploeg van Louis van Gaal gaat winnen, maar met wat voor uitslag. De bondscoach kan vasthouden aan dezelfde namen als in de voorgaande wedstrijden. Van de vaste basisspelers is alleen Georginio Wijnaldum niet van de partij. Hij is geschorst.

De Telegraaf gaat er vanuit dat de middenvelder wordt vervangen door Guus Til, die het bij Feyenoord zo goed doet. Het leverde hem de vorige interlandperiode al een rentree op na lange afwezigheid. Toen de middenvelder van Paris Saint-Germain naar de kant ging tegen Turkije, mocht de huurling van Spartak Moskou al even ruiken aan het echte werk. Nu lijkt hij een basisplaats te krijgen tegen Letland.

Oranje moet winnen om zicht te houden op directe plaatsing voor het wereldkampioenschap in Qatar. Van Gaal en zijn manschappen kunnen vertrouwen putten uit het verleden: vier keer speelde het Nederlands elftal tegen Letland, alle duels werden gewonnen. Oranje kreeg zelfs nog nooit een doelpunt tegen en scoorde zelf dertien keer. Ook nu lijkt niemand rekening te houden met puntverlies.

Na de wedstrijd in het Daugavastadion in Riga keert de ploeg terug naar Nederland om de interlandperiode in eigen land af te sluiten met een duel tegen Gibraltar. Van Gaal kan als bondscoach een grote stap zetten richting het mondiale eindtoernooi als beide duels ruim gewonnen worden. Dan heeft de selectie namelijk ook een voorsprong met het doelsaldo. De trainer liet tijdens zijn presentatie weten dat hij gecharmeerd was van 5-3-2, maar de spelers voelen zich beter in 4-3-3. Tot dusver luistert de oefenmeester naar zijn selectie.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Til, De Jong, Klaassen; Berghuis, Depay, Gakpo.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen