Rensch: "Gebeurt niet vaak dat je dan wordt opgeroepen"

8 oktober 2021 – Devyne Rensch brak vorig seizoen door bij Ajax en mocht afgelopen interlandperiode minuten maken bij het Nederlands elftal. Nu is hij reserve in Amsterdam en moest hij zich melden bij de beloftenploeg van Oranje. De verdediger maakt zich niet druk. Hij heeft grotere tegenslagen moeten overwinnen. Bijvoorbeeld groeipijnen. Het was zo erg dat hij zes jaar geleden tijdelijk moest stoppen met voetballen.

Rensch: "Gebeurt niet vaak dat je dan wordt opgeroepen"

Hij noemt die periode 'vreselijk' in het Algemeen Dagblad. "Iedereen wil voetballen. Ik ook. En dat mag dan ineens niet meer. Het kon gewoon niet meer. Op een gegeven moment liep ik alleen nog maar op mijn tenen. Zoveel pijn had ik in mijn achillespees. En ja, dan kun je natuurlijk ook niet voetballen. Maar ik heb altijd hoop gehouden", vertelt Rensch, die naar een fysiotherapeut ging voor shocktherapie. Het zorgde ervoor dat de doorbloeding in zijn been verbeterde en hij kreeg speciale zooltjes. Het werkte.

Daarna ging zijn carrière in sneltreinvaart richting de top. "Snel gaat het zeker. Zo snel dat ik het soms nauwelijks besef. Zo was het op het moment dat ik bij Oranje mocht opdraven, nog maar 3,5 jaar geleden dat ik mijn debuut maakte bij Oranje onder 14. Aan de andere kant: het kan eigenlijk nooit té snel gaan. Ik ben gewoon heel blij met mijn ontwikkeling", stelt Rensch, die in september verrast werd dat hij van Louis van Gaal een kans kreeg bij het Nederlands elftal. "Want behalve dat ik nog superjong ben, heb ik bij Ajax geen basisplek. Het gebeurt niet vaak dat je dan wordt opgeroepen."

Nu moet hij een stapje terug doen en sluit hij aan bij Jong Oranje. Het zorgt niet voor teleurstelling bij de verdediger. "Zeker niet. Ik moet gewoon wachten op mijn kans. Bovendien had ik kort geleden nog last van een lichte blessure", aldus Rensch, die zich de afgelopen wedstrijden zelfs moest laten zien in de Keuken Kampioen Divisie. "Het is wel even anders dan de eredivisie of de Champions League, waarin ik inmiddels ook al heb gespeeld. Daarom moet je ook mentaal sterk zijn. Wat ik ook ben, denk ik, na alles wat er vroeger is gebeurd."

Ajax

gerelateerd