Timber leest Psalm 91 voor elke wedstrijd: "Het brengt succes"

8 oktober 2021 – Jurriën Timber leest voor elke wedstrijd een stukje uit de bijbel. De verdediger van Ajax en het Nederlands elftal probeert sowieso veel te bidden en als het even kan, zit hij zondagochtend in de kerk. Het is alleen niet altijd makkelijk als topsporter met wedstrijden in het weekend.

Timber leest Psalm 91 voor elke wedstrijd: "Het brengt succes"

"De Bijbel heb ik altijd bij mij. Of ik nu naar het Nederlands elftal ga of naar uitwedstrijden met Ajax, hij zit in mijn tas. Voor iedere wedstrijd die ik speel lees ik standaard hetzelfde stukje uit de Bijbel, Psalm 91. Dat gaat over Gods bescherming en geeft mij het gevoel dat er iets over mij waakt, iemand achter mij staat. Overal waar ik ga. Ik heb de Psalm gekregen van mijn moeder. Ze zei: 'Lees dit voor iedere wedstrijd, het zal je kracht geven'. Sindsdien doe ik dat en het brengt succes", vertelt de Ajacied in Trouw.

"Nu ik ouder word, ga ik steeds meer zelf met de Bijbel aan de slag, misschien omdat ik 's zondags nooit mee kan naar de kerk. Mijn moeder bidt wel iedere week voor mij en daarnaast kijk ik kerkdiensten terug op YouTube. In de vakantieperiode probeer ik mijn afwezigheid in de kerk een beetje in te halen", vervolgt de verdediger, die het fijn vindt om er met andere spelers over te praten. Bij het Nederlands elftal kan hij goed met PSV'er Cody Gakpo praten over het geloof.

"We hebben het over verzen of filmpjes die we hebben gezien. Over het algemeen ben ik iemand die dingen liever voor zichzelf houdt, maar het geloof delen is ook wel fijn. En misschien kan ik sommige jongere jongens ook wat meegeven. Ik denk dat het geloof meer mensen in de sportwereld kan helpen", stelt Timber. "Ik neem zoveel mogelijk dingen mee uit de Bijbel en probeer te leven zoals Jezus deed, al is dat soms niet makkelijk. Ik heb ook dingen gedaan waarvan ik achteraf dacht: dit is niet goed, zo hoort het niet."

Ajax

gerelateerd