Ajax
0 – 0
Borussia Dortmund

Martínez: "Heb bij de jeugd wel eens vol verbazing staan kijken"

8 oktober 2021 – Lisandro Martínez begon vorig seizoen als bankzitter, maar knokte zichzelf terug in de basis bij Ajax. Nog altijd heeft hij zijn plaats centraal achterin niet weer afgestaan. Hij tekende onlangs een verbeterd contract in Amsterdam en geniet nog elke dag bij de Eredivisionist.

Martínez: "Heb bij de jeugd wel eens vol verbazing staan kijken"

Nicolás Tagliafico zorgde ervoor dat zijn landgenoot naar de Johan Cruijff Arena verkaste. "Ik praatte eens met Nico toen ik voor het eerst opgeroepen was voor de nationale ploeg", blikt de Ajacied terug bij Olé. "Ik speelde toen bij Defensa y Justicia. Ik hou van voetbal en kijk daardoor veel wedstrijden. Ik keek de Champions League en zag toen Ajax voorbijkomen. Ik genoot van hun spel. Toen Nico meer over de club begon te vertellen, wilde ik er graag naartoe. Toen ik maanden later een aanbieding kreeg, kon ik het niet geloven."

De mandekker brengt Argentijns gif in de ploeg, maar leert zelf ook heel veel van zijn ploeggenoten bij Ajax. "Ik was verrast hoe snel de bal hier rond ging en hoe goed iedereen kon passen. Zelfs in de jeugdteams wordt daar hier al veel aandacht aan besteedt. Ik heb bij de jeugd wel eens vol verbazing staan kijken. Ze maken zo makkelijk driehoekjes en elke pass komt aan... Daarnaast krijg je hier veel minder tijd om na te denken. In het begin was het moeilijk. Het koste tijd voor ik alles onder de knie had, ik voelde me niet op m'n gemak. De trainer en mijn medespelers hebben me heel erg geholpen, waardoor ik kon wennen."

Tijdens de interlandperiodes sluit hij standaard aan bij de nationale selectie van Argentinië. Hij deelt dan de kleedkamer met Lionel Messi. De verdediger is lovend over de sterspeler van Paris Saint-Germain. "Wat me het meest verbaasde, is hoe hij iedereen  altijd een stap voor blijft. Hij weet wat er gaat gebeuren. Het is ongelooflijk. Hij ontvangt de bal en hij kent al de beweging die de tegenstanders en zijn teamgenoten gaan maken. Ik sta er versteld van hoe gemakkelijk het op dat moment lijkt. Er is geen wetenschap om uit te leggen wat hij doet."

Ajax

gerelateerd