Ronaldo valt direct in de prijzen na spectaculaire rentree

8 oktober 2021, 13:46

Cristiano Ronaldo is uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Premier League. De 36-jarige aanvaller van Manchester United troeft in de verkiezing Mohamed Salah (Liverpool), João Cancelo (Manchester City), Antonio Rüdiger (Chelsea), Allan Saint-Maximin (Newcastle United) en Ismaïla Sarr (Watford) af.

Ronaldo maakte in september een spectaculaire rentree op de Engelse velden. Bij zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer bij Manchester United nam de Portugees twee doelpunten voor zijn rekening tegen Newcastle United (4-2). Een week later was Ronaldo ook trefzeker in de uitwedstrijd tegen West Ham United (1-2). Tegen Aston Villa (0-1 verlies) en Everton (1-1) kwam Ronaldo niet aan scoren toe.

Het is voor Ronaldo de vijfde keer dat hij wordt uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Premier League. De vorige keer dateert van dertien jaar geleden, toen de aanvaller bezig was aan zijn eerste periode bij Manchester United. Michail Antonio van West Ham United won in augustus de eerste Speler van de Maand-prijs van het seizoen/

Arteta

Mikel Arteta is net als Ronaldo in de prijzen gevallen. De manager van Arsenal is verkozen tot Trainer van de Maand. De Londense club won vorige maand al zijn competitiewedstrijden. Tegen Norwich City (1-0), Burnley (0-1) en Tottenham Hotspur (3-1) werden de eerste overwinningen van het seizoen geboekt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen