Solskjaer houdt Chong in de gaten: "Fijn om van hem te horen"

8 oktober 2021 – Tahith Chong wordt tijdens zijn huurperiode bij Birmingham City nauwlettend in de gaten gehouden door Ole Gunnar Solskjaer. Regelmatig heeft de 22-jarige Nederlandse aanvaller contact met de trainer van Manchester United.

Solskjaer houdt Chong in de gaten: "Fijn om van hem te horen"

Chong maakte deze zomer op huurbasis de overstap naar Birmingham City, nadat hij vorig seizoen werd gestald bij Werder Bremen en Club Brugge. In dienst van de Championship-club kwam de aanvaller tot nu toe tot tien optredens. Solskjaer heeft Chong een goede start zien maken in Birmingham.

"Het is altijd leuk om van hem te horen en het is fijn dat hij naar de wedstrijden kijkt. Na wedstrijden hebben de trainers en staf uiteraard contact met elkaar", vertelt Chong op het clubkanaal van United. "Darren Fletcher, Kieran McKenna en zoals gezegd de manager sturen me soms berichten. Dat kan een 'goed gedaan' of 'je kunt dit en dit verbeteren' zijn na een wedstrijd. Het contact verloopt eerlijk gezegd erg goed."

Met Les Parry, die namens Manchester United de huurlingen op de voet volgt, heeft Chong het meeste contact. "Hij belt me vaak en is volgens mij zelfs naar de meeste wedstrijden geweest. Het is fijn om in contact te blijven. Soms analyseren we de wedstrijd en praten we erover", vervolgt Chong, die zichzelf op het tweede Engelse niveau hoopt door te ontwikkelen. "Ik probeer mezelf te verbeteren en te leren van de fouten die ik in voorgaande wedstrijden heb gemaakt."

Premier League

gerelateerd