Brobbey reserve bij Leipzig: "Dat moet je aan de trainer vragen"

8 oktober 2021, 16:04

Brian Brobbey maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Ajax naar RB Leipzig. Bij de Amsterdammers zat hij dicht tegen het eerste elftal aan, waar hij bij de Bundesligaclub veel minder minuten krijgt. Het betekent dat de 19-jarige goalgetter geduld moet hebben. Tot dusver speelde hij drie keer in de competitie en twee keer in de Champions League.

"Het gaat oké, maar ik speel niet zo veel. Ik train hard en wacht nog op meer minuten. Als ik dat krijg, kan ik me nog beter laten zien. Bij Ajax stond ik af en toe in de basis. Waarom ik nu vaak maar tien minuten mag spelen? Dat moet je aan de trainer vragen, waarom dat is. Ik doe gewoon mijn best", vertelt de aanvaller bij NH Nieuws. Bij Ajax moest Brobbey de concurrentiestrijd aangaan met Sébastien Haller. In Duitsland heeft hij concurrentie van André Silva en Yussuf Poulsen.

Spijt van zijn transfer naar Leipzig heeft de spits echter niet. "Bij Ajax ging het natuurlijk heel erg goed. Ik was belangrijk en nu bij Leipzig ga ik ook proberen om belangrijk te zijn. Ik zit dicht tegen het niveau aan. Ik moet wel meer rennen en het gaat allemaal sneller. Ik hou niet van veel rennen, maar het moet", besluit Brobbey.

De aanvaller maakte vorig seizoen al bekend dat hij naar de Bundesliga zou verkassen. Het zorgde voor frustratie bij Ajax. Erik ten Hag liet meerdere keren weten dat hij onder de indruk was van de aanvaller en ook Marc Overmars was enthousiast. Zelfs toen hij zijn handtekening al had gezet onder het Duitse contract werd er nog gesproken over een langer verblijf in de Johan Cruijff ArenA. "Ik weet echt niet of het mogelijk is om hem terug te kopen", zei de trainer in mei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen