'Drommel en Aké vallen buiten selectie Oranje'

8 oktober 2021, 16:16

Het Nederlands elftal kan vrijdagavond tegen Letland geen beroep doen op Joël Drommel en Nathan Aké. Het duo staat volgens ESPN-verslaggever Pascal Kamperman niet op de 23-koppige selectielijst die Oranje heeft ingediend. Ook Georginio Wijnaldum staat niet ingeschreven: de middenvelder van Paris Saint-Germain is geschorst.

Dat betekent dat Mark Flekken en Noa Lang hun debuut kunnen maken voor het Nederlands elftal. Flekken krijgt direct de voorkeur boven Drommel. Bondscoach Louis van Gaal koos er bewust voor om vier doelmannen op te nemen in zijn selectie. Naast Flekken maken ook Justin Bijlow en Tim Krul kans op een basisplaats. Eerstgenoemde lijkt de voorkeur te krijgen.

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Oranje: Guus Til krijgt basisplaats

De keuze om Aké te passeren, lijkt een logische. De cenrale verdediger van Manchester City is de speler die dit seizoen het minst vaak in actie kwam bij zijn club en moet genoegen nemen met een plek op de tribune. Daar zit hij naast Drommel en Georginio Wijnaldum. De geschorste middenvelder wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door Feyenoorder Guus Til.

Het Nederlands elftal begint om 20.45 uur aan de ontmoeting met de Letten, die plek vijf bezetten in de WK-kwalificatiepoule. Oranje staat na zes speelronden bovenaan, maar heeft evenveel punten als concurrent Noorwegen. Het Scandinavische land treft vanavond Turkije.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen