Letland-spits kan fles Beerenburg winnen bij goal tegen Oranje

8 oktober 2021 – Roberts Uldrikis hoopt vrijdagavond met de nationale ploeg van Letland te stunten tegen het Nederlands elftal. De 23-jarige aanvaller van SC Cambuur is volgens zijn trainer hard op weg om een cultheld te worden in Leeuwarden. De coach heeft voor de interland van Oranje tegen Letland een weddenschap gesloten met zijn boomlange spits.

Letland-spits kan fles Beerenburg winnen bij goal tegen Oranje

"Als hij scoort dan krijgt hij een fles Beerenburg van mij", vertelt De Jong in gesprek met de NOS. "Althans zijn vader, want zelf drinkt hij niet! En als hij de winnende maakt? Dan ook, maar ik ben natuurlijk voor Nederland, dus dan staat hij er wel naast de komende vier wedstrijden", grapte de coach. Uldrikis moet met Tom Boere strijden om een basisplek bij de promovendus.

De Jong is tevreden over de aanvaller uit Letland. Uldrikis is niet alleen binnen de lijnen een opvallende speler. "Blijkt dus dat hij geen rijbewijs heeft en iedere dag naar de club komt lopen. Toch al gauw zo'n drie kilometer. Heel apart." Uldrikis maakte afgelopen week zijn eerste treffer van het nieuwe seizoen. Tegen AZ veranderde hij een afstandsschot met geluk van richting.

Uldrikis, die afgelopen seizoen voor het Zwitserse FC Sion speelde, stond al 28 wedstrijden op het veld namens de Letten. Daarin was de spits driemaal trefzeker. Oranje is koploper van de kwalificatiepoule, Letland bezet de vijfde plaats.

Eredivisie

gerelateerd